Dorpsfeesten Bogaarden 2021

Een kleine terugblik op de Dorpsfeesten editie 2021.

Pas eind mei beslisten we om toch de Dorpsfeesten te laten doorgaan. Eén jaar zonder was immers meer dan genoeg. Unaniem zetten we onze schouders onder een coronaveilige editie. We moesten wel even slikken bij het lezen van de uitgebreide draaiboeken en regelgevingen die ons opgelegd werden, maar gaven niet op.

Het eerste wat we beslisten was om voor één jaar terug te keren naar de kerk. Ten eerste omdat het logistiek makkelijker was: elektriciteit, water en afvoer waren vlakbij, ten tweede omdat de locatie aan de Molenstraat pas de dag er voor vrij was, en het voor een samenwerking met het Jaarmarktcomité veel te kort dag was, en tenslotte wouden wij de locatie ook kleiner.

Al snel beslisten we om het mosselrestaurant door te laten gaan. Iets waar we uiteindelijk zeer trots over zijn. Als één van de enige organisatoren in de streek kregen we het voor mekaar om mensen aan tafel te bedienen en dat 3 dagen na mekaar.

Fuiven en Spel zonder grenzen was dit jaar sowieso niet mogelijk en voor de jogging, wandeling, rommelmarkt, hondendemo’s,… was er géén tijd om dit nog op te starten. Dus werd het een zomerterras met optredens.

We hadden weer een hele week ons best gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken met lichtgirlandes, kastanjehekwerk en zo veel meer. En dan stonden we klaar voor het weekend.

Het enige wat we niet konden organiseren was het weer. Dat zag er vooraf niet al te goed uit. Vooral op zaterdag en zondag gaven ze regen. Uiteindelijk zijn de wolken ons nog goed gepasseerd en zijn we enkel getrakteerd geweest op enkele zeer korte buien.

Met het kapje op de mond en met de hulp van enkele verenigingen en vele vrijwilligers zijn de drie dagen weer snel voorbij gevlogen.

Iedereen heeft zijn best gedaan om de coronamaatregelen zo goed mogelijk op te volgen. Wij zijn jullie daar zeer dankbaar voor. Samen hebben we getoond dat het mogelijk is om veilig te feesten.

Binnenkort starten we met de voorbereidingen voor de editie 2022. Op volle kracht, zonder kapjes, zonder reservaties. Hou alvast uw agenda vrij op 29, 30 & 31 juli 2022.

Groetjes van het Dorpscomité Bogaarden