Goed om te weten

PRAKTISCH

LOCATIE EN PARKING

Het feestterrein bevindt zich aan de Molenstraat 29c in Bogaarden ter hoogte van de oefenterreinen van ruiterclub Dandélion (zie kaart). Om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te verzekeren die het feestterrein naderen vanuit het centrum van Bogaarden, kan je met de auto echter enkel de Molenstraat inrijden langs de Heikruisesteenweg vanuit zuidelijke richting en is de maximum toegelaten snelheid in de Molenstraat is beperkt tot 30km/u tijdens de feesten.

– kom je vanuit Pepingen of Bellingen ? Dan raden we aan om via de Ring en Groenstraat naar de Heikruisesteenweg te rijden.

– kom je vanuit Gooik, Herne, Lennik, Ninove,… ? Dan raden we aan om via via Herfelingen en Heikruis naar de Heikruisesteenweg te rijden.

– kom je vanuit vanuit Halle, Beert, Lembeek,… ? Dan rij je best via de Hondzochtse Steenweg, Hondzochstraat en Tropstraat naar de Heikruisesteenweg.

Parkeren is toegestaan langs de rechterzijde van de Molenstraat en er bevindt zich een ruime parking op de weide aan de overkant van het feestterrein.

Tot slot is er ook een fietsparking voorzien rechtover het feestterrein en wij raden iedereen aan om zoveel als mogelijk het openbaar vervoer te nemen of te wandelen/fietsen naar het feestterrein wanneer mogelijk.

Praktisch plan

TOEGANG

Onze Dorpsfeesten zijn vrij en gratis toegankelijk maar vrijdag en zaterdag is er een betalende inkom vanaf 21u. Hiervoor kan je in voorverkoop online tickets kopen:

Als je nog geen ticket hebt, kan je een ticket aan de inkomkassa kopen (+ 2 euro) tot zolang de voorrang strekt. Op zondag is de toegang steeds gratis, zowel overdag als s’avonds.

Bepaalde activiteiten zoals de Collab Buum Gravel Ride, Sportarun jogging, Kindernamiddag en Farmstacle Race zijn daarnaast betalend en hiervoor dien je jou in te schrijven. Dit kan online op voorhand of ter plaatse indien het maximum aantal deelnemers nog niet bereikt zou zijn.

De veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten is onze absolute prioriteit. Daarom vragen wij geen overbodige zaken mee te brengen en om rugzakken en grote handtassen thuis te laten indien mogelijk. Fouilleren is toegestaan en we behouden ons steeds het voorrecht om mensen de toegang tot het terrein te weigeren.

Om de overlast voor de buurtbewoners zoveel als mogelijk te beperken geldt er daarnaast op vrijdag- en zaterdagavond een IN=IN / OUT=OUT beleid.

Eten en drinken

Ons mosselrestaurant is open op vrijdag en zaterdag van 18u tot 21u00 en op zondag van 11u30 tot 15u.

Daarnaast bevinden zich er verschillende togen op het terrein en is er aan het zomerterras een ruime take-away zone met frietjes, pasta, broodjes pens, ijs, enz…

Eigen dranken en eten zijn niet toegelaten op het terrein.

Vanaf 2024 wordt er enkel nog gewerkt met een digitaal betaalsysteem aan de bars en in het restaurant. Je kan hierbij betalen via onze app op uw smartphone of via een cashless card die u kan bekomen aan onze centraal infopunt in het kerkje en daar kan opladen.

Tot slot zullen wij dit jaar ook met herbruikbare bekers werken aan de dranktogen. Bij het bestellen van drank krijg je altijd een propere beker en bij het inleveren van 20 gebruikte herbruikbare bekers bij de recyclestand krijg je 2,50 euro opgeladen op je kaart of app in ruil. Werp jouw gebruikte beker dus niet weg en we rekenen alvast op ieders medewerking om alle herbruikbare bekers terug in te leveren om onze feestwei zo proper als mogelijk te houden.

Voor alle duidelijkheid verandert er in ons mosselrestaurant en op het zomerterras niets in dit opzicht en alle dranken zullen zoals steeds geserveerd worden in glazen.

Drank- en Drugsbeleid

Alcoholische dranken mogen bij wet niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar.

Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische dranken mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen. Ook oudere feestgangers mogen geen drank doorgeven aan jongeren.

Bovendien kan je burgerrechtelijk aansprakelijk worden gesteld als dronken jongeren tijdens of na het evenement schade of een ongeval veroorzaken.

Tussen 16 en 18 mag enkel licht alcoholische dranken zoals bier en wijn geschonken worden.

Vanaf 18 jaar mag je dranken die meer dan 1,2% gedistilleerde alcohol bevatten (bv. cocktails, gin-tonic, wodka-redbull, etc.) nuttigen.

Het FOD en de politie heeft steeds het recht om controles uit te voeren. De boetes kunnen uitlopen van € 150 tot € 18.000.

Bij een glaasje te veel op: laat de auto staan en laat je rijden of nog beter: spreek op voorhand af wie BOB zal zijn.

Tot slot is drugs niet toegelaten op het feestterrein en is het bezit van drugs strafbaar.

Centraal infopunt

Aan het centrale punt (kerk) kan je terecht voor:

– aankoop van een cashless card

opladen van de cashless card met cash

– hulp met de installatie van de app

– gratis oordoppen

Betalen aan de centrale kassa kan steeds met cash, Bancontact of Payconic.

Einduren

Op vrijdag sluit de kassa om 02u30, de togen om 03u00 en de muziek om 3u30.

Op zaterdag sluit de kassa om 3u, de togen om 3u30 en de muziek om 4u.

Op zondag sluit de kassa om 00u30, de togen om 01u00 en de muziek om 01u30.

Hoofdsponsors